Domáci nevarený ríbezľový džem

(2 / 5)

Málokto varí ríbezľový džem rád, pretože je s ním veľa roboty. Výsledná konzistencia džemu so zrniečkami veľmi nechutí.

Dnes vám však ukážeme, ako uložiť na zimu ríbezle bez toho, aby ste sa museli babrať s odstraňovaním zrniečok a zdĺhavým varením džemu. Tento spôsob je veľmi starý a v západnej Európe sa často používal ešte v predvojnových rokoch. Po období všeobecného nedostatku sa naň akosi pozabudlo.

Budete potrebovať:

1 kg čiernych ríbezlí

1 pomaranč

1,5 kg kryštálového cukru

Postup prípravy:

Čierne ríbezle si umyte a odstráňte z nich zelené časti. Nezabudnite odstrániť aj pokazené bobuľky. Ríbezle pomixujte v mixéri aj s ošúpaným a na kocky nakrájaným pomarančom. Pyré prelejte do misky a zmiešajte s cukrom, potom nechajte niekoľko hodín stáť v chladničke a občas premiešajte. Cukor musí byť v ovocí celkom rozpustený.

Potom ríbezľové pyré nalejte do vysterilizovaných zaváraninových pohárov a dobre uzatvorte. Skladujte ich na chladnom mieste, ideálne rovno v chladničke. Ak chcete ríbezle niečím oživiť, pridajte do pyré štipku badiánu, alebo škorice. Vôňa bude fantastická!

zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x