Domáci koláč s trojitou ovocnou plnkou

Loading...
(2 / 5)

Keď príde čas na koláče je náročné rozhodnúť sa, akou plnkou ich naplniť. Nerozhodnosť je hlavnou príčinou, prečo vymýšľame stále nové a nové recepty a tie staré zakladáme do kuchárskej knižky. Máme pre vás niečo nové, netradičné a predsa jednoduché.

Tento neobvyklý koláč z plnených taštičiek si obľúbi celá vaša rodina nielen pre jeho chuť, ale aj pre jeho vzhľad. Je fantastický. Kto ho raz pripraví, nikdy neobanuje.

Budete potrebovať:

2 vajcia

200g masla

250g kyslej smotany

150g kryštálového cukru

½ ČL škorice

500g polohrubej múky

1 balíček vanilkového cukru

200g konzervovaných čerešní

200g konzervovaných broskýň

2 jablká

1,5 ČL prášku do pečiva

1 žĺtok

Postup prípravy:

Zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom, celými vajíčkami a kyslou smotanou. K zmesi pridajte múku s práškom do pečiva. Vypracujte hladké a pružné cesto, vložte ho do misky a dajte do chladničky odpočívať.

Medzitým si pripravte náplň. Z konzervovaného, alebo zaváraného ovocia zlejte šťavu. Čerešne rozrežte na polovicu a broskyne pokrájajte na menšie kúsky. Na rovnaké kúsky pokrájajte aj jablká. Jablká potom hoďte na panvicu s trochou škorice a cukru, aby zmäkli a aby sa zatiahli.

Z chladničky vyberte cesto a vyvaľkajte ho na hrúbku cca 0,5cm. Potom formičkou vyrežte kolieska. Do stredu každého kolieska dajte ovocnú plnku a potom preložte na polovicu a cesto zlepte tak, aby ovocná plnka nevytekala.

Pirôžky naložte striedavo podľa chutí vedľa seba do zapekacej misky vymastenej maslom.

Potrite roztrepaným žĺtkom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na cca 30-40 minút do zlatista. Prajeme dobrú chuť!

zdroj:  sovkusom.ru, (Monika)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x