Domáci chrumkavý chlebík

(3 / 5)

Kto by ho nemiloval. Na raňajky aj na večeru. Domáci chlebík poteší každého v rodine. Poznáte niečo, čo vonia krajšie ako čerstvo upečený domáci chlebík? Mnoho z nás má pred prípravou rešpekt, pretože vidina náročného miesenia a dlhej prípravy nie je veľmi povzbudzujúca. Na príprave chlebového cesta však nie je nič náročné. Vyskúšajte ho doma aj vy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🇷🇺 Татьяна (@tatyana_karmashova) on

Budeme potrebovať:

500 gramov hladkej chlebovej múky

430 ml vody

10 gramov soli

4 gramy sušeného droždia

Postup:

  • V miske si zmiešame všetky suroviny do hutného cesta, ktoré prekryjeme fóliou alebo utierkou a necháme kysnúť počas noci (minimálne 12 hodín) pri izbovej teplote aspoň 20 stupňov.
  • Ráno si pripravíme dosku, valček a ešte trochu múky. Cesto si rozvaľkáme, pridáme múku, ak sa nám zdá trochu redšie a preložíme ho niekoľkokrát spolu s múkou. Tu už by malo mať správnu konzistenciu aj tvar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sonia a.k.a Nasi Lemak Lover (@sonianll) on

  • Vytvoríme si bochník, ktorý ešte zabalíme do utierky a necháme kysnúť na teplom mieste. Rúru si predhrejeme na 250 stupňov a bochník dáme piecť, môžeme ho piecť v sklenenej mise spolu s pokrievkou.
  • Doba pečenia je 45 minút, pričom tesne pred koncom sklenené veko dáme dole, aby sme dosiahli chrumkavú kôrku. Potom ho už necháme trošku vychladnúť a môžeme nakrájať. Dobrú chuť.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fresh Bread And Flowers (@freshbreadandflowers) on

titulná foto: instagram/instagram, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x