Domáce zeleninové hranolky

Loading...
(4 / 5)

Určite sa vám už stalo, že vám došli nápady na prílohy k nedeľnému obedu. Ryža a klasické varené zemiaky nikomu nechutia pokiaľ ich máme stále, aj keď jednoznačne patria ku klasike. Možno je čas vyskúšať domáce hranolky, ktoré si obľúbia aj tí najmenší. K nim už len smotanovo-cesnakový dip a obed je hotový. Navyše, ak ste ešte nemali lahodné sladké bataty tak práve teraz je ten čas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Susann Weber (@susis_healthy_side_of_life) on

Budeme potrebovať:

Hranolky:

  • 5-6 väčších zemiakov
  • 1 batata
  • petržlenovú vňať
  • 1 cviklu
  • 1 cuketu
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • soľ
  • korenie
  • koreniny podľa vlastného výberu

Omáčka:

  • 1 lyžica smotany alebo jogurtu
  • 1 lyžica majonézy
  • 2 lyžičky medovej horčice (2 lyžice horčice a 1/2 lyžičky medu)
  • 1/2 lyžičky kari korenia
  • soľ, čierne korenie

Postup:

  • Umyte a ošúpte si všetku zeleninu okrem cukety.  Nakrájajte zeleninu na tyčinky (aj cuketu) a poukladajte na plech pokrytý papierom na pečenie.
  • Posypte soľou, korením, oreganom a bylinkami podľa vlastného výberu. Na vrchu pokvapkajte hranolky olivovým olejom. Nechajte piecť 30 minút pri teplote 185 stupňov. Počas pečenia môžete rúru 1-2 otvoriť, aby unikla para.
  • Po pol hodine zeleninu pomiešajte a pečte ďalších 15 minút. Počas posledných 15 minút si zmiešajte všetky ingrediencie na prípravu omáčky. Podľa chuti môžete pridajte aj cesnak. Upečené hranolky odstráňte z plechu a osoľte. Môžete podávať!

Foto: instagram, Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x