Domáce zázvorníky

(5 / 5)

Máte radi zázvor? Ja ho bežne používam aj do varenia, do rôznych korenistých omáčok, napríklad aj spolu s kari. Jeho chuť je výrazná, pikantná a pridať ho môžete do sladkých i slaných jedál. Ak máte chuť na niečo sladké, prinášame vám nezvyčajný recept, ktorý len tak na internete nenájdete. Domáce zemiakové zázvorníky sú hotové rýchlo a nie je s nimi veľa roboty.

Budeme potrebovať:

300 gramov hladkej múky

1 PL mletého zázvoru, prípadne 2PL čerstvého

200 gramov práškového cukru

200 uvarených pretlačených zemiakov

2 žĺtky

80 gramov masla

Postup:

V múke si rozmiešame zázvor, cukor, pretlačené zemiaky, žĺtky a maslo izbovej teploty. Všetko spolu dobre zamiesime a vytvoríme jeden veľký bochník. Rozdelíme ho na dve časti a na doske posypanej múkou ich rozvaľkáme. Pomocou poháru si povykrajujeme krúžky a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Zázvorníky pečieme na 180 stupňov vo vyhriatej rúre až kým nie sú zlatistej farby. Keď nám vychladnú, môžeme ich posypať ešte práškovým cukrom. Dobrú chuť.

zdroj titulnej fotky: instagram.com, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x