Domáce vyprážané churros

(5 / 5)

Ak ste už niekedy navštívili Španielsko, určite ste ochutnali, alebo aspoň videli na stoloch posedávať tyčinky churros. Ide o pomerne jednoduché pečivo, ktoré sa ale hodí na množstvo príležitostí a neurazí ani návštevu, ani vaše lenivé nedeľné popoludnia pri televízii.

Budete potrebovať:

200ml vody

160g polohrubej múky

1 PL prášku do pečiva

½ ČL soli

¼ ČL škorice

100ml slnečnicového oleja

Postup prípravy:

Vodu priveďte do varu, prisypte do nej soľ, škoricu a prášok do pečiva. Múku preosejte do misky a prelejte do nej vriacu vodu. Začnite hneď ale opatrne miesiť cesto. Pozor, aby ste sa nepopálili! Keď je cesto hotové, nechajte ho 5-10 minút odpočívať a potom ho preneste do cukrárskeho vrecka s jednoduchou alebo vrúbkovanou špičkou. Medzitým si nechajte v panvici ohriať dostatok oleja a doň vtláčajte priamo z vrecka tyčinky ľubovoľnej dĺžky. Vyprážajte do zlatista z oboch strán. Podávať ich môžete s roztopenou horúcou čokoládou, alebo s džemom a šľahačkou. Prajeme dobrú chuť!

zdroj titulnej fotky: pixabay, sovkusom.ru (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x