Na jeden z najtradičnejších zákuskov sme narazili úplnou náhodou. Je ozdobou mnohých osláv a svadieb a ten, kto má rád čokoládu a vynikajúci likér si príde na svoje. Ak sa bojíte, že sa vám nevydaria, nezúfajte. S týmto receptom ich zvládne aj začiatočník.
Budeme potrebovať:
- 400 ml vody
- 5 PL sušeného mlieka
- 3 čokoládové pudingy
- 170 gramov cukru
- 400 gramov masla
- piškóty
- vaječný likér
- čokoláda na máčanie
Postup:
- Vo vode si najskôr rozmiešame sušené mlieko. Hrniec dáme na sporák a pridáme pudingy a osladíme cukrom. Miešame a varíme, keď je puding uvarený, pridáme maslo a odstavíme.
- Hmotu miešame, až kým nám úplne nevychladne. Pripravíme si piškóty a dobre vychladený krém si v cukrárenskom vrecku nastriekame na piškóty. Naplníme likérom, ktorý ale musí byť trošku hustejší a uzavrieme čiapočkou z krému.
- Takéto špice si naukladáme a necháme ich dobre vychladiť. Ak chcete, vložte ich na 45 minút do mrazu. Následne ich namáčame v roztopenej čokoláde a skladujeme ich v chladničke. Dobrú chuť.
foto: instagram, Lucia M.