Domáce škoricové croissanty z tvarohového cesta

(5 / 5)

Trúfli ste si už niekedy pripraviť domáce croissanty? Ak ste skúšali škoricových slimákov, verte, že tento recept je prinajmenšom v príprave veľmi podobný. Odhoďte strach a pustite sa do fantastických croissantov z tvarohového cesta. Sú krehké ako obláčik.

Budete potrebovať:

Na cesto

100g polohrubej múky

100g tvarohu

100g masla

štipka soli

1 žĺtok

20g práškového cukru

Na plnku

1 PL cukru

¼ ČL mletej škorice

práškový cukor na posýpku

Postup prípravy:

V miske zmiešajte múku, soľ a cukor, pridajte nakrájané zmäknuté maslo a tvaroh. Všetko spolu dobre premiešajte, aby ste získali drobivé cesto. Pridajte žĺtok a vymieste cesto. Zabaľte ho do potravinovej fólie a dajte odpočívať do chladničky na 30 minút. Po vybratí z chladničky ho vyvaľkajte a vykrajujte ľubovoľne veľké trojuholníčky.

Do stredu každého trojuholníčka nasypte škoricový cukor a zrolujte ho do tvaru croissantu. Ak chcete, aby bola plnka trochu mastnejšia, pridajte do stredu každého trojuholníčka k cukru aj malý kúsok mäkkého masla. Takisto môžete croissanty potrieť roztopeným maslom zvrchu, keď sú už zatočené.

Jednotlivé koláčiky ukladajte vedľa seba na plech vyložený papierom na pečenie a dajte ich do mrazničky na 30 minút. Potom ich vyberte a pečte pri teplote 200 stupňov asi 25 minút. Hotové posypte práškovým cukrom a podávajte teplé. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x