Domáce pita placky

Loading...
(0 / 5)

Poznáte pita chlebík? Ideálny k šošovicovému dhalu, rôznym nátierkam alebo k hummusu. Pita placky si však môžete dať aj k mletému mäsu s omáčkou. Jednoduchý recept, 5 surovín a jednoduchá príprava. V obchode pita chlieb už kupovať nebudete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli) on

Na domáce pita placky budeme potrebovať:

  • 1 hrnček vlažnej vody
  • 1 PL cukru
  • 2 1/4 ČL suchého droždia
  • 3 hrnčeky múky
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 3/4 ČL soli

Postup:

  • V miske si zmiešame vodu, cukor a droždie spolu s 1 šálkou múky. Miešame mixérom na pomalých otáčkach. Cesto necháme vykysnúť asi 15 minút. Na povrchu sa začnú tvoriť malé bublinky.
  • Pridáme olivový olej a soľ a rovnako aj zvyšok múky. Miesime až kým cesto nie je mäkké a nevytvoríme jednotnú hrudku. Ak sa cesto nechce spojiť, pridáme ešte trochu múky.
  • Vytvarujeme guľku a necháme ju kysnúť asi 2 hodiny. Následne ho na pomúčenej doske rozdelíme na rovnako veľké guličky, ktoré rozvaľkáme na placky. Tie položíme na panvicu, ktorú sme trochu potreli olejom a zohrievame.
  • Keď sa chlieb začne nafukovať, otočíme. Hotové placky uchovávame v čistej utierke a najlepšie je hneď ho konzumovať. Pri izbovej teplote vám však vydrží 5-7 dní.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x