Ovsené vločky sa dajú okrem prípravy kaše použiť aj na výborné domáce cookies. Cookies má v obľube čoraz viac ľudí. Ich veľkou výhodou je, že ich môžete urobiť na rôzne spôsoby. Čokoládové, malinové či jablkové, všetky chutia výborne. Zložitejšie je nájsť správny recept, aby cesto nebolo suché alebo naopak veľmi mokré. Práve preto máme pre vás ten najlepší recept! Príprava nie je zložitá a nezaberie ani veľa času.
1 lyžica múky
1 lyžica ovsených pomletých vločiek
1 lyžica mandlí alebo akýchkoľvek orechov
3/4 šálky cukru
1/2 hrozienok
100 g masla
2 vajíčka
1 prášok do pečiva
štipka soli
V jednej miske si zmiešajte múky, orechy, cukor a vločky. Pridajte prášok do pečiva. Pre lepšiu činnosť prášku do pečiva odporúčame zmiešať ho vopred s múkou. Následne pridajte štipku soli aby sa vyvážila chuť cookies. Rozbite 2 vajíčka a vmiešajte nakrájané maslo. Nasypte hrozienka a poriadne cesto premiešajte. Keď je cesto hladké, zakryte ho fóliou a nechajte chladiť 20-30 minút. Po vychladení z cesta vytvorte malé guľôčky a dajte ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Následne dajte cookies piecť pri teplote 180 stupňov približne 15-20 minút. Po upečení nechajte cookies chvíľku postáť. A takto jednoducho si pripravíte lahodné keksy, ktoré môžete jesť kedykoľvek počas dňa.
zdroj titulnej fotky: instagram, Gabriela, takprosto.cc