Používate v kuchyni kokosové mlieko, respektíve kokosovú smotanu? Je to zdravšia a rastlinná verzia klasickej smotany a získala si mnohých gurmánov. Indické kari alebo dhal si bez neho už nevieme predstaviť, no často ho používame aj v sladkých receptoch. Cena tejto dobroty už ale taká priaznivá nie je. Čo tak si ho vyrobiť doma?
View this post on Instagram
Môžete ho pripraviť z čerstvého kokosového orecha, no jednoduchšia verzia je z klasického mletého, ktorý používame aj pri pečení. Chce to trochu trpezlivosti, no výsledok stojí za to a ušetrí vám nemalé peniaze. Ak budete robiť z čerstvého orecha, vodu môžete pokojne vypiť a kokos treba nechať nakrájaný luhovať asi hodinu v horúcej vode, následne sa mixuje a cedí cez látku. Toto kokosové mlieko nie je ako rastlinné mlieko, má skôr konzistenciu hustejšej smotany. Predo je ideálna do jedál, nie na pitie.