Domáce cookies z dvoch druhov čokolády

Loading...
(0 / 5)

Cookies patria k najjednoduchším koláčikom, ktoré nepoznajú nikoho, kto by ich nemal rád. Podľa toho ako ich upečiete vedia byť chrumkavé, alebo mäkké. V každom prípade je to však jeden z najlepších rýchlych koláčikov vhodný pre pekárky začiatočníčky. Nebudete sa ich vedieť dojesť.

Budete potrebovať:

125 g masla

150 g horkej čokolády

100 g bielej čokolády

1 vajíčko

130 g práškového cukru

1 balíček vanilkového cukru

180 g polohrubej múky (môžete nahradiť aj hrubou)

1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva

Postup prípravy:

Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu, rozmiešajte ho v miske s oboma druhmi cukru, pridajte vajíčko, múku a kypriaci prášok. Vypracujte pevné cesto a doň potom prisypte na kúsky posekanú tmavú aj bielu čokoládu.

Z cesta potom formujte rovnaké guľky a na plechu vyloženom papierom na pečenie ich roztlačte na placku. Placka môže byť hrubšia alebo tenšia, podľa toho, ako vám viac chutí. Pečte vo vyhriatej rúre na 190 stupňov, kým nebudú suché, čo je cca 10-20 minút, podľa konkrétnej rúry. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika)

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x