Domáce čerešňové buchtičky

Loading...
(5 / 5)

Aj vy vždy obzeráte všetky sladké lúpačky, buchty a croissanty v obchodoch, no nakoniec odídete s nejakou klasikou, prípadne si radšej kúpite ovocie kvôli postave? Dnes vás potešíme skvelým domácim receptom, kedy môžete mať vynikajúce sladké pečivo na stole už za pár minút. Žiadne náročné miesenie ani kysnutie cesta. A tie čerešne? Už sa tešíme, kedy budeme môcť použiť čerstvé a domáce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Красивая и вкусная выпечка (@vse_o_tortax) on

Na domáce buchty budeme potrebovať:

  • 400 gramov polohrubej múky
  • 2 PL trstinového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 PL kyslej smotany
  • 150 gramov masla
  • 3 vajíčka
  • čerešne
  • čerešňový lekvár
  • práškový cukor na posypanie

Domáce buchty pripravíme nasledovne:

  • V miske si najskôr premiešame múku, prášok do pečiva a cukor. Následne pridávame kyslú smotanu, vajíčka a maslo. Vymiesime si cesto, ktoré vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.
  • Okraje aj stred si potrieme džemom a na okraj naukladáme čerešne. Cesto zakrútime do rolky a pokrájame na malé kúsky tak, aby v každom boli dve až tri čerešne.
  • Na plech si dáme papier na pečenie a naukladáme naň buchtičky. Pečieme ich vo vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 20 minút. Keď sú buchtičky hotové, poprášime ich cukrom. Dobrú chuť.

Lucia M., sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x