Ľadovú kávu si môžeme dopriať ako dezert počas celého roka, ale s teplejším počasím na ňu dostávame chuť akosi častejšie. Ak do nej pridáme aj čokoládovú zmrzlinu a dozdobíme ju šľahačkou, už nám k nej nebude chýbať kus koláča.
Pripravte si kávu svojím obľúbeným spôsobom. Ideálne ako espresso, ak na to máte vybavenie, alebo využite inú metódu prípravy kávy. Nechajte vychladnúť.
Foto: popradske.sk
Do šejkra nalejte kávu, porciu čokoládovej zmrzliny, kocky ľadu a mlieko. Podľa chuti pridajte cukor, ale môžete ho aj vynechať, nápoj osladí zmrzlina. Šejker dobre uzavrite a zmes dobre pretrepte, kým sa ingrediencie nespoja. Nalejte do pohára.
Foto: popradske.sk
Vyšľahajte vychladenú smotanu na nadýchanú šľahačku a navrstvite ju na nápoj. Môžete ju ešte posypať napríklad mletými orechmi, strúhanou čokoládou či škoricou.