Dobošove rezy

Loading...
(0 / 5)

Tento zákusok sme pripravovali prvýkrát, preto sme hľadali recept, podľa ktorého sa nám zaručene podaria. Keďže nejde o žiadny neznámy koláč, rád sme našli všade na internete dosť. Ak patríte aj vy k tým, čo pečú len zriedka a chcete sa prezentovať skvelým zákuskom, túto klasiku by ste mali určite vyskúšať.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandr Samokhin (@aleks_samokhin) on

Na Dobošove rezy budeme potrebovať:

  • 15 vajec
  • 450 g kryštálového cukru
  • 4 PL slnečnicového oleja
  • 10 PL polohrubej múky
  • 280 g masla
  • 50 g práškového cukru
  • 3 PL kakaa
  • 1/2 ČL citrónovej šťavy

Dobošove rezy pripravíme nasledovne:

  • Pripravte si dve misky, vzniknú vám dve rovnaké cestá. Do oboch si dajte po 5 PL múky. Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky. Do každej misky si pripravte 4 bielky vyšľahané so 4 PL kryštálového cukru, a 4 žĺtky vyšľahané s 2 PL slnečnicového oleja. Potom opatrne obe cestá zmiešajte do jednej misky. Hotové cesto si dajte do cukrárskeho vrecka a naneste na plech a pečte pri teplote 180 stupňov do zlatista. Celkovo upečte 8 korpusov, prípadne toľko, koľko vám vyjde.
  • Medzitým si pripravte krém. 5 vajec zmiešajte s 200 g cukru, pridajte kakao. Vložte do vodného kúpeľa a miešajte, až kým zmes nestuhne. Nechajte zmes mierne vychladnúť a potom do nej po kúskoch ukladajte 250 g masla a prisypte práškový cukor. Dobre rozmiešajte.
  • Glazúru si pripravte jednoducho, pri nízkej teplote si skaramelizujte 100 g cukru, do cukrového sirupu pridajte 30 g masla a premiešajte, aby sa maslo celkom roztopilo. Potom pridajte citrónovú šťavu, aby bola glazúra lesklá.
  • Na upečené korpusy nanášajte kakaový krém a potom všetko polejte tekutou glazúrou. Rezy odložte do chladničky stuhnúť minimálne na noc a na druhý deň podávajte. Prajeme dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x