Pod pojmom šalát si nemusíme vždy predstavovať len veľa zeleniny, majonézu a vajíčka. Šalát môže byť príjemné spojenie chutných surovín a ak si odmyslíte „tučnú“ majonézu a nahradíte ju jogurtom alebo kyslou smotanou, nízkokalorický a chutný zázrak je na svete.
350 g kuracieho mäsa
4 vajíčka
100g čierneho chleba
100g hlávkového šalátu
3-4 cherry paradajky
2 ČL horčice
30g parmezánu
soľ a korenie podľa chuti
250g nízkotučného jogurtu
1 strúčik cesnaku
olivový olej podľa chuti
Šalátové listy umyte a osušte a nechajte ich v chladničke. Vajíčka uvarte, kuracie prsia nakrájajte na kocky, osoľte a okoreňte a orestujte na panvici s trochou olivového oleja. Chlieb nakrájajte na plátky, potrite ho olivovým olejom a potom ho nakrájajte na kocky. Dajte krutóny na 10 minút do rúry na funkciu sušenia.
V miske si zmiešajte jogurt s horčicou a pretlačeným cesnakom, pridajte soľ a korenie. Varené vajíčka nakrájajte na kocky. Šalátové listy polejte dresingom, pridajte parmezán a zamiešajte. Potom dajte kuracie kúsky a vajce a opäť dresing. Znovu šalát opatrne premiešajte. Nakoniec dajte do šalátu krutóny, dozdobte cherry paradajkami a podávajte.
Lucia M.