Cvikla je v období chrípok a vírus mimoriadne účinnou prírodnou prevenciou a nemusí byť iba v podobe šťavy. Pokojne si z nej môžete pripraviť prakticky čokoľvek, od pyré, po placky, až po fantastický šalát s vajíčkom a majonézou. Tento recept je stvorený pre milovníkov zdravých a pritom výdatných jedál.
300g červenej repy
2 vajcia
80g tvrdého syra
3 PL majonézy alebo jogurtu
soľ a korenie podľa chuti
1-2 strúčiky cesnaku
petržlenová vňať podľa chuti
Cviklu si ošúpte a uvarte v celosti do mäkka. Potom ju nechajte vychladnúť a rozkrájajte na malé kocky. Medzitým si dajte uvariť vajcia a tie takisto nakrájajte na menšie kocky. Do šalátu nastrúhajte syr, pridajte majonézu, osoľte a okoreňte a ak máte radi aromatické šaláty pretlačte pokojne 1-2 strúčiky cesnaku, dodajú šalátu fantastickú chuť. Pri podávaní posypte šalátik petržlenovou vňaťou. Prajeme dobrú chuť!
zdroj titulnej fotky: instagram (M)