Sezóna cukety vrcholí a dobrých receptov nie je nikdy dosť. Dnes na chvíľu zabudneme na ultra fitness a zdravé recepty a pripravíme si klasický perník obohatený práve o cuketu, ktorú však pri jedení absolútne necítite, no dodá koláču potrebnú vlhkosť. Ak ste ešte sladké cuketové recept neskúšali, perníkom musíte jednoznačne začať.
- 300 gramov cukru
- vanilkový cukor 2
- 3 vajíčka
- 250 ml oleja
- 450 gramov polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 100 gramov kokosu
- 70 gramov kakaa (alebo roztopenú horkú čokoládu)
- orechy
- čokoláda
- perníkové korenie
- 500 gramov cukety
- na vrch čokoládová poleva
Postup:
- V miske si do peny vyšľaháme cukor, vanilkový cukor a vajíčka. Keď nám vznikne hustejšia pena, pridávame olej, múku, prášok do pečiva, kokos a perníkové korenie a kakao alebo roztopenú čokoládu.
- Na strúhadle si nahrubo posekáme cuketu, ktorú necháme aspoň 15 minút postáť a potom ju zľahka vyžmýkame. Pridáme ju do cesta a premiešame. Do cesta môžete dať aj kúsky čokolády a orechov.
- Cesto vylejeme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Keď nám perník vychladne, na vrch môžeme dať čokoládovú polevu alebo džem. Dobrú chuť.
Lucia M.