Cuketovo-kakaový koláč

Loading...
(0 / 5)

Neskutočné dobroty sa dajú vyčarovať aj z cukety. Pani Jarmila vytvorila krásnu a sviežu cuketovo-kakaovú tortu s fantastickým krémom a my sme sa na prvý pohľad zamilovali. Skúšali ste už piecť sladké recept y s cuketou? Pošlite nám svoje inšpirácie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Veronika Zavadilová (@veu.zavadilova) on

Na Cuketovo-kakaový koláč budeme potrebovať:

  • 500 gramov nastrúhanej cukety
  • 350 gramov špaldovej múky
  • 220 gramov trstinového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 50 gramov kakaa
  • 170 ml oleja
  • 3 vajíčka
  • 2 ČL škorice
  • 100 gramov nasekaných orechov
  • štipka soli

Plnka a zdobenie

  • mascarpone
  • šľahačka
  • džem
  • banány
  • čučoriedky
  • čokoláda
  • trochu 33%smotany

Postup:

  • Suroviny na cesto si bez cukety zmiešame v miske. Cuketu umyjeme, nastrúhame a počkáme asi 10 minút. Vytlačíme z nej všetku prebytočnú vodu a primiešame ju do kakaového cesta. Pečieme vo forme pri 180 stupňoch asi 35-40 minút. Upečený korpus priečne prerežeme až keď vychladne.
  • Mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, trošku môžeme osladiť. Spodný plát natrieme džemom, pridáme asi polovicu plnky, na plnku naukladáme banány a čučoriedky, dáme zbytok plnky a zakryjeme druhým plátom. Na vrch príde už len roztopená čokoláda s troškou smotany a čučoriedky na ozdobu. Dobrú chuť.
Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x