Neskutočné dobroty sa dajú vyčarovať aj z cukety. Pani Jarmila vytvorila krásnu a sviežu cuketovo-kakaovú tortu s fantastickým krémom a my sme sa na prvý pohľad zamilovali. Skúšali ste už piecť sladké recept y s cuketou? Pošlite nám svoje inšpirácie.
- 500 gramov nastrúhanej cukety
- 350 gramov špaldovej múky
- 220 gramov trstinového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 50 gramov kakaa
- 170 ml oleja
- 3 vajíčka
- 2 ČL škorice
- 100 gramov nasekaných orechov
- štipka soli
Plnka a zdobenie
- mascarpone
- šľahačka
- džem
- banány
- čučoriedky
- čokoláda
- trochu 33%smotany
Postup:
- Suroviny na cesto si bez cukety zmiešame v miske. Cuketu umyjeme, nastrúhame a počkáme asi 10 minút. Vytlačíme z nej všetku prebytočnú vodu a primiešame ju do kakaového cesta. Pečieme vo forme pri 180 stupňoch asi 35-40 minút. Upečený korpus priečne prerežeme až keď vychladne.
- Mascarpone vyšľaháme so šľahačkou, trošku môžeme osladiť. Spodný plát natrieme džemom, pridáme asi polovicu plnky, na plnku naukladáme banány a čučoriedky, dáme zbytok plnky a zakryjeme druhým plátom. Na vrch príde už len roztopená čokoláda s troškou smotany a čučoriedky na ozdobu. Dobrú chuť.