Cuketa s dressingom

(5 / 5)

Máte radi cuketu? Jej sezóna sa neodmysliteľne blíži, no ak si ju pravidelne kupujete aj v obchode, poradíme vám recept, v ktorom si túto zeleninu zamilujete ešte viac. So smotanovým dressigom chutí naozaj fantasticky. Je jemná a zároveň nestratí šťavnatosť. Ak máte mladú cuketku, nepotrebujete ju ani ošúpať. Ak chcete diétnejšiu verziu, namiesto smotany si dajte biely jogurt.

Na cuketu s dressingom budeme potrebovať:

  • mladé cukety
  • 200 gramov kyslej smotany
  • 1 vajíčko
  • 1 PL múky
  • 3 PL oleja
  • soľ a korenie
  • mletá červená paprika
  • 100 ml vody
  • 2 strúčiky cesnaku
  • oregano
  • sušená bazalka

Cuketu s dressingom si pripravíme nasledovne:

  • V miske si najskôr zmiešame olej s bylinkami, mletou červenou paprikou. Osolíme a okoreníme. Cuketu si očistíme a nakrájame na malé kocky. Zalejeme ju olejovou zálievkou a dobre premiešame. Cuketu rozložíme na plech a pečieme ju asi 15 minút pri teplote 200 stupňov.
  • Medzitým si smotanu zmiešame s pretlačeným cesnakom a môžeme pridať aj bylinky. K hmote ešte pridáme 1 vajíčko, múku a prilejeme vodu.
  • Upečenú cukteu dáme na panvicu a zalejeme smotanou. Premiešame a necháme zovrieť. Dosolíme soľou a korením ak je to potrebné a chvíľku povaríme. Podávame ešte teplé. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x