Cordon bleu v rúre

Loading...
(3.5 / 5)

Máte radi kuracie prsia? A máte radi Cordon bleu? Ak máte pocit, že sa jedná o veľmi ťažké jedlo, prípadne len nemáte radi vyprážané, máme pre vás skvelý recept. Ak hľadáte nový recept na prípravu kuracích pŕs, máme riešenie. Je ním skvelý recept s názvom Cordon bleu, ktorý si zamilujete.

Budeme potrebovať:

4 kúsky kuracích pŕs

cesnak

čierne korenie

soľ

petržlenová vňaťka (sušená)

5 lyžíc horčice

8 plátkov šunky

8 plátkov syra

2 vajíčka

1/4 hrnčeka mlieka

1 a 1/2 hrnčeka strúhanky

Postup:

Na začiatku si kuracie prsia umyjeme a očistíme. Potom ich prekrojíme na polovicu, aby sme dostali 8 približne rovnakých kúskov. Vyklepeme ich na tenšie plátky a osolíme, okoreníme. Potrieme ich pretlačeným cesnakom a posypeme sušenou petržlenovou vňaťkou. Každý plátok ešte potrieme horčicou a na jednu stranu dáme jeden plátok šunky a syra. Kuracie prsia zrolujeme.

Rolky obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a potom v strúhanke. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Rolky položíme na plech a pečieme ich pri teplote 210 stupňov Celzia približne 35 minút. Podávame s hranolkami, zemiakmi či zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.

 zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x