Máte radi kuracie prsia? A máte radi Cordon bleu? Ak máte pocit, že sa jedná o veľmi ťažké jedlo, prípadne len nemáte radi vyprážané, máme pre vás skvelý recept. Ak hľadáte nový recept na prípravu kuracích pŕs, máme riešenie. Je ním skvelý recept s názvom Cordon bleu, ktorý si zamilujete.
4 kúsky kuracích pŕs
cesnak
čierne korenie
soľ
petržlenová vňaťka (sušená)
5 lyžíc horčice
8 plátkov šunky
8 plátkov syra
2 vajíčka
1/4 hrnčeka mlieka
1 a 1/2 hrnčeka strúhanky
Na začiatku si kuracie prsia umyjeme a očistíme. Potom ich prekrojíme na polovicu, aby sme dostali 8 približne rovnakých kúskov. Vyklepeme ich na tenšie plátky a osolíme, okoreníme. Potrieme ich pretlačeným cesnakom a posypeme sušenou petržlenovou vňaťkou. Každý plátok ešte potrieme horčicou a na jednu stranu dáme jeden plátok šunky a syra. Kuracie prsia zrolujeme.
Rolky obalíme v rozšľahanom vajíčku s mliekom a potom v strúhanke. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Rolky položíme na plech a pečieme ich pri teplote 210 stupňov Celzia približne 35 minút. Podávame s hranolkami, zemiakmi či zeleninovým šalátom. Dobrú chuť.
zdroj titulnej fotky: pixabay, Lucia M.