Čokoládový krém do Dobošky

(3 / 5)

Pripraviť dobrý čokoládový krém je niekedy naozaj umenie. Parížsky je samozrejme klasika, no nám sa podarilo vypátrať naozaj starý recept, ktorý je osvedčený a hodí sa nie len do Dobošovej torty alebo rezov, ale aj na každý koláč a zákusok, ktorý potrebujete naplniť. Chystáte sa piecť tortu alebo nejakú sladkú dobrotu a chcete vyskúšať fantastický krém? Tu je recept.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TinkyCake (@tinkycake) on

Na čokoládový krém budeme potrebovať:

  • 200 gramov práškového cukru
  • 5 vajec
  • 100 gramov tmavej horkej čokolády
  • 200 gramov masla
  • 50 gramov mletých mandlí

Postup:

  • Čokoládu si postrúhame na rajbadle alebo nožom nasekáme na maličké kúsky. Do hrnca si nalejeme vriacu vodu a vezmeme si sklenenú misku, ktorú dáme nad paru. Do misky dáme čokoládu, práškový cukor a 5 vajec. Šľaháme metličkou tak, aby nám hmota zhustla a následne odstavíme hrniec a misku si presunieme.
  • Došľaháme mixérom a to až do vychladnutia. Potom prišľaháme zmäknuté maslo spolu s mandľami a krém máme hotový. Môžeme ním plniť torty alebo zákusky, ideálny je do Dobošovej torty. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x