Čokoládový koláč s mascarpone

(2 / 5)

Lahodné mascarpone, ktoré dodá každému zákusku tú správnu chuť. Práve to je základnou ingredienciou tohto lahodného dezertu, ktorý je plný čokolády a krémového tvarohu. Ak si ho doma na víkend pripravíte, určite nebudete ľutovať. Možno je trochu náročnejší, no o to viac vám ku kávičke bude chutiť.

Budeme potrebovať:

Cesto:

4 vajcia

200 g cukru

100 ml oleja

300 g polohrubej múky

100 g orechov

50 g kakaa

štipka soli

150 ml mlieka

1 prášok do pečiva

Kakaový krém:

300 g horkej čokolády

300 ml šľahačkovej smotany

Biely krém: 

250 ml šľahačkovej smotany

100 g bielej čokolády

200 g mascarpone

2 čajové lyžičky kávy

Postup:

Vyšľahajte vajíčka a cukor. Pridajte mlieko, olej a dobre premiešajte. Do zmesi dajte múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto poriadne vymiešajte a nalejte na plech s papierom na pečenie. Pečte 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení koláč vyberte z plechu a nechajte poriadne vychladnúť. Počas pečenia pripravte čokoládový krém. Šľahačkovú smotanu zahrejte, pridajte čokoládu a miešajte kým sa neroztopí. Po roztopení vložte do chladničky. V chladničke nechajte najmenej 2 hodiny. Biely krém pripravíte tak, že zahrejte smotanu spolu s bielou čokoládou kým sa neroztopí. Následne za miešania pridajte mascarpone. Do vymiešanej zmesi pridajte 2 lyžičky kávy. Na vychladnuté cesto dajte najprv čokoládový krém a následne biely. Na vrch koláča rozpusťte čokoládu. Koláč udržujte v chlade! Dobrú chuť.

Gabriela, bidista

Chutil ti tento recept?

komentárov

x