Lahodné mascarpone, ktoré dodá každému zákusku tú správnu chuť. Práve to je základnou ingredienciou tohto lahodného dezertu, ktorý je plný čokolády a krémového tvarohu. Ak si ho doma na víkend pripravíte, určite nebudete ľutovať. Možno je trochu náročnejší, no o to viac vám ku kávičke bude chutiť.
Cesto:
4 vajcia
200 g cukru
100 ml oleja
300 g polohrubej múky
100 g orechov
50 g kakaa
štipka soli
150 ml mlieka
1 prášok do pečiva
Kakaový krém:
300 g horkej čokolády
300 ml šľahačkovej smotany
Biely krém:
250 ml šľahačkovej smotany
100 g bielej čokolády
200 g mascarpone
2 čajové lyžičky kávy
Vyšľahajte vajíčka a cukor. Pridajte mlieko, olej a dobre premiešajte. Do zmesi dajte múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto poriadne vymiešajte a nalejte na plech s papierom na pečenie. Pečte 30 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení koláč vyberte z plechu a nechajte poriadne vychladnúť. Počas pečenia pripravte čokoládový krém. Šľahačkovú smotanu zahrejte, pridajte čokoládu a miešajte kým sa neroztopí. Po roztopení vložte do chladničky. V chladničke nechajte najmenej 2 hodiny. Biely krém pripravíte tak, že zahrejte smotanu spolu s bielou čokoládou kým sa neroztopí. Následne za miešania pridajte mascarpone. Do vymiešanej zmesi pridajte 2 lyžičky kávy. Na vychladnuté cesto dajte najprv čokoládový krém a následne biely. Na vrch koláča rozpusťte čokoládu. Koláč udržujte v chlade! Dobrú chuť.
Gabriela, bidista