Čokoládový koláč len z 2 surovín

(2 / 5)

Takmer každý deň hľadáme nové recepty. Varíme pravidelne a po kompletnom obede už veľa času na dezerty neostáva. Napriek tomu, všetci radi maškrtíme. Dnes sa pozrieme na rýchly tip, ktorý oceníte práve ak stíhate piecť len počas víkendov, pretože cez týždeň na to nemáte čas. Stačiť vám budú dve suroviny a 10 minút času.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ZennyBerry (@_zennyberry_) on

Budeme potrebovať:

  • 4 vajíčka
  • 255 gramov čokolády

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 170 stupňov. Pripravíme si misku, do ktorej oddelíme žĺtka. Do ďalšej misky si dáme čokoládu, ktorú dáme na 1 minútu do mikrovlnky, aby sa nám roztopila.
  • V samostatnej miske si vyšľaháme bielka do peny. K žĺtkam pridávame po častiach čokoládu a miešame. K čokoládovej hmote potom primiešavame taktiež po častiach sneh.
  • Hmotu nalejeme do tortovej formy a pečieme asi 30 minút. Necháme vychladnúť, nakrájame a podávame posypaný práškovým cukrom a s čerstvým ovocím, napríklad s malinami. Dobrú chuť.

Foto: pixabay, Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x