Máte radi koláče a ku káve nejaké dezerty, no potom máte výčitky svedomia kvôli postave? S tým je koniec, stačí vedieť pripraviť aj zdravé varianty koláčov. V dnešnom recepte zabudnite na múku a zdĺhavé pečenie. Tento čokoládový koláč je bez výčitiek a nikto ani nespozná, že do cesta išla červená fazuľa z plechovky.
- 2 plechovky červených fazúľ
- 3 vajíčka
- 5 PL medu
- 5 PL masla alebo kokosového oleja
- 2 PL kakaa
- polovica tmavej čokolády s vysokým obsahom kakaa
- prášok do pečiva
- muškátový oriešok
- trošku soli
Postup:
- Na koláč nebudeme potrebovať klasický veľký plech, ale jeho menšiu verziu. Tiež si na plech dáme papier na pečenie, aby sa nám koláč neprilepil a rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
- V miske si vyšľaháme vajíčka s medom a maslom a pridáme kakao, prášok do pečiva, muškátový oriešok a soľ. Premixujeme a do cesta vlejeme roztopenú čokoládu, ktorá nám ale trošku vychladla. Pridáme aj fazule a ešte rozmixujeme. Cesto vylejeme na plech a pečieme 40 až 50 minút. Na vrch môžete pripraviť čokoládovú polevu z tmavej čokolády a kokosového mlieka, no nemusí byť. Dobrú chuť.
Lucia M.