Vedieť upiecť vynikajúcu tortu je umenie, no možno niekedy stačí len dobrý recept, ktorý zvládnete ľavou zadnou. Úžasný recept na čokoládovo-višňovú tortu sme našli na sociálnych sieťach.
Na čokoládovo-višňovú tortu budeme potrebovať
- 6 vajíčok
- 6 PL cukru
- 6 PL polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- 35 dekagramov višní bez kôstok
Na krém
- 3 decilitre mlieka
- 1 čokoládový puding
- 4 PL cukru
- 5 dekagramov horkej čokolády
- 5 dekagramov mliečnej čokolády
- 20 dekagramov masla
Na polevu
- 15 dekagramov čokolády na varenie
- 5 dekagramov cery
- 2 PL oleja
Čokoládovo-višňovú tortu pripravíme nasledovne
- Z vajec, cukru, múky a kakaa si upečieme cesto v tortovej forme.
- Keď nám vychladne, môžeme ho prekrojiť alebo nechať v celku.
- Pripravíme si krém, pričom si uvaríme puding, do ktorého pridáme horkú, mliečnu čokoládu a maslo.
- Korpus polejeme šťavou z višní, poukladáme naň višne a potrieme krémom.
- Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou. Tú spravíme jednoducho, nad parou roztopíme čokoládu na varenie, ceru a olej.