Čokoládovo-višňová torta

Loading...
(0 / 5)

Vedieť upiecť vynikajúcu tortu je umenie, no možno niekedy stačí len dobrý recept, ktorý zvládnete ľavou zadnou. Úžasný recept na čokoládovo-višňovú tortu sme našli na sociálnych sieťach.

Na čokoládovo-višňovú tortu budeme potrebovať

  • 6 vajíčok
  • 6 PL cukru
  • 6 PL polohrubej múky
  • 1 PL kakaa
  • 35 dekagramov višní bez kôstok

Na krém

  • 3 decilitre mlieka
  • 1 čokoládový puding
  • 4 PL cukru
  • 5 dekagramov horkej čokolády
  • 5 dekagramov mliečnej čokolády
  • 20 dekagramov masla

Na polevu

  • 15 dekagramov čokolády na varenie
  • 5 dekagramov cery
  • 2 PL oleja

Čokoládovo-višňovú tortu pripravíme nasledovne

  • Z vajec, cukru, múky a kakaa si upečieme cesto v tortovej forme.
  • Keď nám vychladne, môžeme ho prekrojiť alebo nechať v celku.
  • Pripravíme si krém, pričom si uvaríme puding, do ktorého pridáme horkú, mliečnu čokoládu a maslo.
  • Korpus polejeme šťavou z višní, poukladáme naň višne a potrieme krémom.
  • Necháme vychladnúť a polejeme čokoládovou polevou. Tú spravíme jednoducho, nad parou roztopíme čokoládu na varenie, ceru a olej.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x