Čokoládovo-tvarohový koláč s ovocím

(5 / 5)

Víkend je už za dverami a k pohodovým oddychovým dňom patrí aj sladký a osviežujúci koláčik. Recept, ktorý sme si pre vás pripravili je veľmi jednoduchý a osviežujúci. Obsahuje 3 lahodné ingrediencie, ktoré ho robia naozaj neodolateľným. V týchto teplých jarných dňoch vás poteší kombinácia malín, čokolády a jemného tvarohu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maribel A. (@maragufenoll) on

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • 200 g masla
  • 200 g tmavej čokolády
  • 3 vajíčka
  • 200 g cukru
  • 135 g múky
  • pol sáčku prášku do pečiva
  • štipku soli

Plnka:

  • 500 g jemného tvarohu (nie hrudkovitý)
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajíčka
  • 100 ml šľahačkovej smotany (30 alebo 36%)
  • 125-250 g čerstvých malín (Samozrejme použiť môžete akékoľvek ovocie, no odporúčame lesné ovocie ako jahody, čučoriedky alebo maliny.)

Postup:

  • Predtým než začnete pripravovať cesto zapnite si rúru na 175 stupňov. Plech, v ktorom budete piecť cesto si vysteľte papierom na pečenie.
  • Do hrnca si nakrájajte maslo, ku ktorému po roztopení pridajte kúsky čokolády. Nechajte poriadne roztopiť za stáleho miešania. V samostatnej miske si zmiešajte vajíčka spolu s cukrom. Do vajíčkovej zmesi pridajte roztopenú čokoládu s maslom.
  • Poriadne zmes premiešajte a následne k nej pridajte múku s práškom do pečiva a soľ. Miešajte zľahka, ale dbajte nato aby bolo cesto dôkladne premiešané. Takto pripravené cesto nalejte na plech.
  • V ďalšej miske si zmiešajte jemný tvaroh, cukor, vanilkový cukor a vajíčka. Zmes vymiešajte do hladkej hmoty. Takto pripravenú plnku nalejte na cesto a dajte piecť do rúry na 35 až 40 minút. Po 15 minútach pečenia koláč posypte malinami a nechajte dopiecť. Dobrú chuť! 🙂
Gabriela, kwestiasmaku.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

x