Víkend je už za dverami a k pohodovým oddychovým dňom patrí aj sladký a osviežujúci koláčik. Recept, ktorý sme si pre vás pripravili je veľmi jednoduchý a osviežujúci. Obsahuje 3 lahodné ingrediencie, ktoré ho robia naozaj neodolateľným. V týchto teplých jarných dňoch vás poteší kombinácia malín, čokolády a jemného tvarohu.
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 200 g masla
- 200 g tmavej čokolády
- 3 vajíčka
- 200 g cukru
- 135 g múky
- pol sáčku prášku do pečiva
- štipku soli
Plnka:
- 500 g jemného tvarohu (nie hrudkovitý)
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajíčka
- 100 ml šľahačkovej smotany (30 alebo 36%)
- 125-250 g čerstvých malín (Samozrejme použiť môžete akékoľvek ovocie, no odporúčame lesné ovocie ako jahody, čučoriedky alebo maliny.)
Postup:
- Predtým než začnete pripravovať cesto zapnite si rúru na 175 stupňov. Plech, v ktorom budete piecť cesto si vysteľte papierom na pečenie.
- Do hrnca si nakrájajte maslo, ku ktorému po roztopení pridajte kúsky čokolády. Nechajte poriadne roztopiť za stáleho miešania. V samostatnej miske si zmiešajte vajíčka spolu s cukrom. Do vajíčkovej zmesi pridajte roztopenú čokoládu s maslom.
- Poriadne zmes premiešajte a následne k nej pridajte múku s práškom do pečiva a soľ. Miešajte zľahka, ale dbajte nato aby bolo cesto dôkladne premiešané. Takto pripravené cesto nalejte na plech.
- V ďalšej miske si zmiešajte jemný tvaroh, cukor, vanilkový cukor a vajíčka. Zmes vymiešajte do hladkej hmoty. Takto pripravenú plnku nalejte na cesto a dajte piecť do rúry na 35 až 40 minút. Po 15 minútach pečenia koláč posypte malinami a nechajte dopiecť. Dobrú chuť! 🙂
Gabriela, kwestiasmaku.com