Čokoládovo-tvarohový koláč

Loading...
(3.7 / 5)

Krehké a rýchle koláče sú našou srdcovkou. Dôvod, prečo je to tak, je jasný. Hotové sú za pár minút, spravidla sú lacné a chutia božsky. Aby ste mohli mať na tácke opäť niečo nové, pripravili sme pre vás tento lahodný čokoládovo tvarohový koláčik.

Tvaroh a kakao, alebo tvaroh a čokoláda sú kombináciou, ktorá nikdy neomrzí a vždy bude chutiť fantasticky. Ak vám k tomu chýba niečo svieže, nie je nič jednoduchšie ako koláč dozdobiť čerstvým ovocím. Poďte sa s nami pozrieť, ako si túto rýchlu a chutnú dobrotku pripraviť.

Na tvarohový koláč budete potrebovať:

Na plnku

300g jemného tvarohu

150ml kyslej smotany

4 PL práškového cukru

1 vanilkový cukor

5 PL slnečnicového oleja

2 vajcia

25g vanilkového pudingu (prášok)

Na cesto

3 vajcia

150g práškového cukru

60ml slnečnicového oleja

60ml mlieka

150g hladkej múky

1,5 PL kakaa

1,5 ČL prášku do pečiva

štipka soli

Postup prípravy:

Všetky zložky na tvarohovú plnku zmiešajte a poriadne premiešajte, aby vám vznikol hladký krém. Odložte nabok a pripravte si cesto. Žĺtky si vyšľahajte s cukrom, olejom a mliekom. Vymiešajte do hladka a potom pridajte kakao, prášok do pečiva, múku a soľ vymiešajte hladké cesto. Teraz si vyšľahajte bielky a keď pekne držia tvar opatrne ich vmiešajte do cesta.

Menší plech si vymastite maslom a vysypte múkou a vylejte naň prvú polovicu kakaového  cesta. Naň opatrne a pomaly vylejte tvarohový krém a naň opäť kakaové cesto. Vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov a nechajte piecť 40-45 minút. Po vychladení posypte práškovým cukrom a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Tip na záver: Radi často varíte, ale chýba vám priestor na skladovanie jedla? Prezrite si americkej chladničky od Hisense. V porovnaní s klasickými chladničkami ponúkajú výrazne viac miesta pre skladovanie potravín. Súčasne majú ale veľmi dobrú energetickú úspornosť.

(Monika), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

x