Radi pripravujete dezerty a samé sladké lahôdky pre svojich blízkych? Máme pre vás novú inšpiráciu, ktorá vás rozhodne poteší. Nádherná a neuveriteľne chutná čokoládová torta s orieškovým korpusom a žĺtkovým krémom zobudí chuťové poháriky aj tých najväčších fajnšmekrov.
Na cesto
12 bielkov
12 PL práškového cukru
4 PL oleja
12 PL mletých vlašských orechov
4 ČL prášku do pečiva
4 PL hladkej múky
Na čokoládovú plnku
150g čokolády nasekanej na drobno
150g masla
Na žĺtkový krém
12 žĺtkov
8 PL kryštálového cukru
50ml mlieka
250g masla
150g práškového cukru
Na polevu
100g horkej čokolády
30g masla
3 PL oleja
Ako prvé si pripravte cesto na korpusy. Bielky vyšľahajte s cukrom, do hotových opatrne pridajte olej a premiešajte. Potom zamiešajte do bielkov suché prísady a opäť dobre premiešajte. Cesto rozdeľte na 4 rovnaké časti a podľa tortovej formy si na štyroch kusoch papiera na pečenie vylejte rovnaké kruhy. Aby ste korpus nemuseli zbytočne obrezávať. Jeden po druhom dajte orechové korpusy piecť do rúry vyhriatej na 175 stupňov na 20 minút.
Medzitým sa pustite do prípravy plniek. Ako prvú si spravte čokoládovú. Čokoládu nakrájanú na drobno si roztopte s maslom a vymiešajte hladký krém. Čokoládu si rozdeľte na štyri diely a potom ju v tenšej vrstve natierajte na jednotlivé upečené korpusy.
Na prípravu žĺtkovej plnky si ako prvé vymiešajte žĺtky s cukrom, pridajte mlieko a zmes zahrievajte na slabom ohni, aby vajcia postupne a pomaly prešli teplom. Takto by ste ich mali miešať a variť asi 15 minút. Potom nechajte zmes vychladnúť a pridajte do nej maslo vyšľahané s práškovým cukrom. Hotovú plnku natierajte na korpusy potreté tenkou vrstvou čokolády. Časť si ale nechajte na pokrytie celej torty. Korpusy s plnkou potom naukladajte jeden na druhý a takmer hotovú tortu potrite zvyšným žĺtkovým krémom celú – teda aj zvrchu aj z bokov.
Na záver si už len rozpustite čokoládu na polevu, pridajte maslo a olej a vymiešajte hladkú tekutú zmes. Vylejte ju na tortu a nechajte vychladnúť. Prajeme dobrú chuť!
zdroj: babskeveci.sk (M)