Čokoládovo-banánová torta

Loading...
(4.1 / 5)

Aj vy ste milovali AHA penu? Nadýchanú čokoládovú dobrotku, ktorú predávali za socializmu a ešte aj pár rôčkov po ňom, no dnes už ju na pultoch nedostať? Máme pre vás skvelú správu! Torta a´la AHA pena vás vrát do bezstarostných čias, kedy bolo najpríjemnejšou vecou na svete vychutnávanie čokoládovej maškrty.

Penový čokoládový krém je to, čo robí túto tortu úžasnou. V kombinácii s banánmi bude pre vaše dieťa znamenať absolútne sladké nebo. Nechajte sa uniesť bezbrehou radosťou aj vy a pripravte si túto jednoduchú, no neuveriteľne chutnú AHA tortu.

Budete potrebovať:

Na cesto

125g masla

250g hladkej múky

100g kryštálového cukru

50g podrvených alebo pomixovaných mandlí

1 vajce

Na krém

200g horkej čokolády

50g šľahačkovej smotany

50g masla

250g jemného tvarohu bez hrudiek

100g práškového cukru

2 rumu

250ml šľahačkovej smotany

3 zrelé banány

Postup prípravy:

Najprv si pripravte maslový korpus. Maslo si nastrúhajte na hrubšom strúhadle, pridajte múku a vypracujte zmes. Potom pridajte cukor, mandle a na záver vajíčko. Všetko dobre premiešajte, aby vám vzniklo husté a tuhé cesto. Vyformujte do tvaru bochníka a odložte do misky prikrytej fóliou do chladu. Po polhodine si vyberte cesto z chladu a vyformujte do tortovej formy. Môžete ho potiahnuť aj po okrajoch, aby sa vám torta po stuhnutí ľahšie vyberala z formy. Cesto vložte na polhodinu do rúry predhriatej na 200 stupňov.

Po tomto čase cesto vyberte, vidličkou na celé dno urobte pár vpichov a okraje obaľte alobalom. Dajte zapiecť ešte na 10 minút, alobal odstráňte a dopečte ďalších 10 minút. Cesto by ste dohromady mali piecť nie viac ako 50 minút. Medzitým, ako sa cesto pečie, si pripravte krém. V menšom hrnci ohrejte maslo a 50ml šľahačkovej smotany, po spojení oboch surovín odstráňte z plameňa a pridajte čokoládu nalámanú na kocky. Miešajte, pokým sa čokoláda celkom nerozpustí.

Nechajte zmes vychladnúť a potom ju vyšľahajte tak, aby vznikla tuhá ale nadýchaná pena. Tvaroh si vymiešajte s cukrom a rumom a na záver pridajte čokoládovú penu. Zvyšných 200 ml smotany vyšľahajte do pevnej šľahačky a vmiešajte do čokoládového krému. Pripravte si upečené cesto. Pred vkladaním krému by malo byť už celkom vychladené. Na cesto dajte tenšiu vrstvu krému a naň uložte všetky banány. Banány nekrájajte, ale ukladajte ich na krém celé. Potom doplňte tortovú formu zvyšným krémom a vrch pekne zarovnajte. Dajte na noc zatuhnúť a na druhý deň podávajte. Dobrú chuť!

 (Monika), fotostrana.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x