Aj vy ste milovali AHA penu? Nadýchanú čokoládovú dobrotku, ktorú predávali za socializmu a ešte aj pár rôčkov po ňom, no dnes už ju na pultoch nedostať? Máme pre vás skvelú správu! Torta a´la AHA pena vás vrát do bezstarostných čias, kedy bolo najpríjemnejšou vecou na svete vychutnávanie čokoládovej maškrty.
Penový čokoládový krém je to, čo robí túto tortu úžasnou. V kombinácii s banánmi bude pre vaše dieťa znamenať absolútne sladké nebo. Nechajte sa uniesť bezbrehou radosťou aj vy a pripravte si túto jednoduchú, no neuveriteľne chutnú AHA tortu.
Na cesto
125g masla
250g hladkej múky
100g kryštálového cukru
50g podrvených alebo pomixovaných mandlí
1 vajce
Na krém
200g horkej čokolády
50g šľahačkovej smotany
50g masla
250g jemného tvarohu bez hrudiek
100g práškového cukru
2 rumu
250ml šľahačkovej smotany
3 zrelé banány
Najprv si pripravte maslový korpus. Maslo si nastrúhajte na hrubšom strúhadle, pridajte múku a vypracujte zmes. Potom pridajte cukor, mandle a na záver vajíčko. Všetko dobre premiešajte, aby vám vzniklo husté a tuhé cesto. Vyformujte do tvaru bochníka a odložte do misky prikrytej fóliou do chladu. Po polhodine si vyberte cesto z chladu a vyformujte do tortovej formy. Môžete ho potiahnuť aj po okrajoch, aby sa vám torta po stuhnutí ľahšie vyberala z formy. Cesto vložte na polhodinu do rúry predhriatej na 200 stupňov.
Po tomto čase cesto vyberte, vidličkou na celé dno urobte pár vpichov a okraje obaľte alobalom. Dajte zapiecť ešte na 10 minút, alobal odstráňte a dopečte ďalších 10 minút. Cesto by ste dohromady mali piecť nie viac ako 50 minút. Medzitým, ako sa cesto pečie, si pripravte krém. V menšom hrnci ohrejte maslo a 50ml šľahačkovej smotany, po spojení oboch surovín odstráňte z plameňa a pridajte čokoládu nalámanú na kocky. Miešajte, pokým sa čokoláda celkom nerozpustí.
Nechajte zmes vychladnúť a potom ju vyšľahajte tak, aby vznikla tuhá ale nadýchaná pena. Tvaroh si vymiešajte s cukrom a rumom a na záver pridajte čokoládovú penu. Zvyšných 200 ml smotany vyšľahajte do pevnej šľahačky a vmiešajte do čokoládového krému. Pripravte si upečené cesto. Pred vkladaním krému by malo byť už celkom vychladené. Na cesto dajte tenšiu vrstvu krému a naň uložte všetky banány. Banány nekrájajte, ale ukladajte ich na krém celé. Potom doplňte tortovú formu zvyšným krémom a vrch pekne zarovnajte. Dajte na noc zatuhnúť a na druhý deň podávajte. Dobrú chuť!
(Monika), fotostrana.ru