Nechajte sa zlákať týmto čokoládovým zázrakom, ktorý sa vám priam roztopí na jazyku. Jeho príprava je pomerne nenáročná a pochutia si na ňom malí i veľkí. Čokoláda dodáva koláčiku sladkosť a pena istú jemnosť a ľahkosť.
Na cesto:
1 vajce
10 g kakaového prášku
70 g cukru
35 ml slnečnicového oleja
35 ml mlieka
75 g hladkej múky
1/4 balenia prášku do pečiva
Na krém:
3 dl smotany na šľahanie
200 g čokolády na varenie
50 g mliečnej čokolády
Smotanu roztopíme s čokoládou a takto pripravený krém uložíme na noc do chladničky
Žĺtko vymiešame s 50 g cukru, kakaom, olejom, múkou a práškom do pečiva.
Bielka vymiešame so zostávajúcim 20 g cukru na penu. Penu jemne primiešame do cesta.
Z cesta 3/4 vylejeme na 21×21 cm plech vystlaný papierom na pečenie. A pečieme na 180°C približne 15 minút. Zostávajúce cesto vylejeme na plech a tiež upečieme. Po upečení ho rozdrvíme.
Smotanový krém z chladničky vymiešame na penu a vmiešame do nej rozdrvené cesto. Penu vylejeme na cesto a posypeme kakaovým práškom.
zdroj: babskeveci.sk (Bianka), nosalty.hu