Čokoládové košíčky

Loading...
(5 / 5)

Milujete čokoládu? Ak áno, tak tento recept je pre vás ako stvorený. Je plný lahodnej čokolády či už bielej alebo mliečnej. Milovník čokolády si príde určite na svoje. Tento recept na čokoládové košíčky je pôvodom z Chorvátska. Má veľký zaujímavý názov Kikiriki. Nezaberie vám veľa času a jediné čo na jeho prípravu potrebujete je veľa čokolády a muffinový plech. 

Na košíčky budeme potrebovať:

Horná a spodná časť: 

  • 175 g tmavej čokolády
  • 50 g kokosového oleja
  • vanilkový extrakt

Stredná časť:

  • 120 g arašidového  masla
  • 85 g medu
  • 2 lyžice kokosového oleja

Postup:

  • Do muffinového plechu si dajte košíčky. Pre krajší vzhľad použite rôzne farebné košíčky. Čokoládu a kokosový olej si dajte nad paru a miešajte. Pridajte lyžičku vanilkového extraktu a poriadne miešajte kým nevznikne hustejšia hmota.
  • Takto pripravenú zmes nalejte do košíčkov. Nalejte však len do výšky 1/3. Následne dajte na 15 minút do mrazničky. V inej miske si zmiešajte arašidové maslo, med a kokosový olej.
  • Pripravenú zmes nalejte na zamrznutú čokoládu nechajte však priestoru no vrchnú časť čokolády. Navrch dajte zvyšnú časť čokoládovej zmesi a opäť dajte na 5 minút do mrazničky. Po 5 minútach presuňte čokoládové košíčky do chladničky až kým sa nebudú servírovať. Dobrú chuť.

Gabriela

Chutil ti tento recept?

komentárov

x