Čoko-pudingová torta s piškótami na spôsob tiramisu

(4 / 5)

Či už čakáte návštevu, alebo vás prepadla mlsná, tento rýchly recept je ideálna voľba, ak ste v časovej tiesni. Okrem toho, k príprave tejto chuťovky, nebudete musieť zapínať ani rúru.

Budeme potrebovať:

1 balíček dlhých piškót (200g)

2 balíčky čokoládového pudingu

800 ml mlieka

100 g masla

5 PL kryštálového cukru

100-150 ml kávy

200 ml smotany na šľahanie

Postup:

Zalejeme si kávu, či už instantnú, alebo zrnkovú. Samozrejme ak zrnkovú, tak kávu precedíme. Puding si pripravíme podľa návodu s pridaním cukru a mlieka. Puding necháme trocha vychladnúť a primiešame maslo. Smotanu na šľahanie vymiešame na tuhú penu.

Piškóty ponamáčame vo vychladnutej káve a časť z nich navrstvíme na spodok formy. Na piškóty navrstvíme náš čokoládový krém a naň vrstvu šľahačky. Znova položíme vrstvu piškót a celkový proces opakujeme, kým sa nám neminú prísady  s tým, že poslednú vrstvu by mala tvoriť šľahačka. Posypeme kakaovým práškom a necháme stuhnúť v chladničke na 2-3 hodiny, no najlepšie na celú noc. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x