Čokoládová torta bez pečenia

(4 / 5)

Určite ste už zažili ten moment, kedy ste v cukrárni alebo v kaviarni uvideli vo výklade s cukrovinkami dezert, ktorý bol tmavohnedý, už na prvý pohľad veľmi nadýchaný a extrémne čokoládový! No, nič nové pod slnkom. Čokoládové torty sú najlepšie spomedzi všetkých zákuskov a takýmto kúskom ohrdne len málokto. Dalo by sa povedať, že iba hotový cukrársky barbar!

Aby ste si takéto sladké pokušenie mohli vychutnať v pohodlí domova, pripravili sme pre vás unikátny recept z pere vášnivej domácej pekárky. Jej dezerty sú lahodné a jemné a chuť vyvážená a čarovná. Nebudete vedieť, či zákusok chutí viac sladko, alebo horko, no určite budete chcieť viac!

Budete potrebovať:

400g čokoládových sušienok

Na čokoládovú penu

220g mascarpone

½ šálky práškového cukru

3 PL mlieka

½ šálky kakaa

220ml šľahačkovej smotany

Na ganache

300g horkej čokolády

¾ šálky šľahačkovej smotany

Na čokoládový krém

¾ šálky šľahačkovej smotany

1 ½ šálky kakaa

¼ šálky práškového cukru

čokoládové stružliny na ozdobu

Postup prípravy:

Ako prvé si pripravte čokoládovú penu. Zmiešajte mascarpone, cukor a mlieko v miske pomocou ručného mixéra, kým sa zmes poriadne nespojí. Pridajte kakao a šľahajte do hladka.

Potom si pripravte ganache. Nastrúhajte čokoládu na hrubšom strúhadle a dajte ju topiť do mikrovlnky alebo do vodného kúpeľa. Veľmi zľahka si vyšľahajte šľahačku. Potom roztopenú čokoládu pridajte k šľahačke a šľahajte do hladka tak, aby ostalo ganache tekuté. Nechajte ho na teplom mieste, aby nestuhlo.

Potom si začnite pripravovať krém. Smotanu, kakao a práškový cukor dajte do misky a vyšľahajte tuhý krém. Čokoládovú penu a čokoládový krém zmiešajte vareškou dokopy. Už nešľahajte šľahačom. Krém si rozdeľte na tri časti, z toho jedna môže byť menšia. Na prvú vrstvu sušienok natrite prvú väčšiu časť krému. Opäť dajte sušienky, potom druhú väčšiu časť krému, opäť sušienky a navrch v tenkej vrstve zvyšok krému. Zalejte vrch zákusku čokoládovým ganache a posypte čokoládovými stružlinami. Nechajte v chladničke zatuhnúť aspoň 2 hodiny a podávajte. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (M)

Chutil ti tento recept?

komentárov


@receptik.sk na Instagrame

Načítať viac..
x