Čokoládová roláda s krémom

(5 / 5)

Milovníci čokolády si prídu na svoje. Táto čokoládová roláda obsahuje fantastický čokoládový krém a na vzhľad sa podobá kmeňu stromu. V niektorých krajinách sa pečie na Vianoce, no vyskúšať ju môžete kedykoľvek. Hostí očarí svojou chuťou a ku kávičke je toto značka ideál.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea Komporday (@andimamycakes) on

Na čokoládovú roládu budeme potrebovať:

Na piškótové cesto

  • 6 vajec
  • 120 gramov cukru
  • 120 gramov polohrubej múky
  • 5 PL kakaa

Na krém

  • 250 dcl smotany na šľahanie
  • 250 gramov cukru
  • 125 gramov kakaa
  • 350 gramov masla

Postup:

  • Piškótové cesto vytvoríme veľmi jednoducho. Žĺtka oddelíme od bielkov. Bielka vyšľaháme s cukrom do hustej lesklej peny. K vyšľahaným bielkam postupne zašľahávame žĺtka a nakoniec aj kakao. Na záver pridáme múku a vytvoríme cesto. To pečieme na papieri na pečenie pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Cesto preklopíme na kuchynskú utierku.
  • Kým nám cesto chladne, pripravíme si krém. Smotanu vylejeme do hrnca a povaríme s cukrom asi 5 minút. Pridáme kakao a dobre rozmiešame metličkou. Keď je hmota teplá, no nie vriaca, pridáme asi tretinu masla. Zvyšok masla si vyšľaháme mixérom do peny. Postupne pridávame vychladnutú kakaovú zmes a vytvoríme vláčny krém.
  • Krém navrstvíme na upečené cesto a pomocou utierky zrolujeme. Trochu krému si odložte a potrite ním už hotovú roládu. Na vrch potom nastrúhajte hoblinky čokolády. Roládu nechajte dobre stuhnúť v chladničke a podávajte nakrájanú na kúsky. Dobrú chuť.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x