Čokoládová poleva

(3 / 5)

Poznáme to asi všetky. Spokojnosť s koláčom či tortou, ktoré sme vytvorili, nás odpálila do výšin. Pochválil nás manžel, decká sa tešia a vy už čakáte na hostí, ktorí sa majú zastaviť na poobednú kávičku a koláčik. Čo sa však stane. Ideme krájať výtvor, na ktorom je čokoládová poleva, čo nie vždy dopadne dobre.

Hoci si nôž namočíme v horúcej vode, čokoládová poleva popuká. Nadšenie je preč, na rad prichádza stres z toho, ako ideme výrobok servírovať. Dnes sa naučíme pripraviť polevu, ktorá nepraská a potrebovať budete len 2 suroviny.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by cukraren_sonatina (@cukraren_sonatina) on

Na čokoládovú polevu budeme potrebovať:

  • 200 gramov tmavej čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • 200 ml smotany na šľahanie

Postup:

  • Čokoládu si rozlámeme do misky a zalejeme horúcou smotanou. Necháme asi 2 minúty postáť a potom rozmiešame do hladkej hmoty. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Keď budeme túto polevu používať, mala by byť úplne studená.
  • Ak máme napríklad tortu, položíme si ju na mriežku a zvrchu nalejeme čokoládu tak, aby nám po mriežke čokoláda stiekla naspäť do misky. Potom ju môžeme použiť opakovane. Ak máte koláč na plechu, stačí polevu vyliať a nechať ju ešte trochu stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť.

Lucia M.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x