Citrónovo-mandľové keksíky

Loading...
(5 / 5)

Vianoce sa blížia a aj keď je len november, mnohé z nás už uvažujú, čo piecť na Vianoce tento rok. Máte radi klasiku a už roky opakujete stále tie isté recepty? Možno je čas na zmenu. Dnes si upečieme citrónovo-mandľové keksíky, ktoré rozvoňajú váš domov a Vianoce vďaka nim budú tento rok o čosi sladšie.

fresshion

Potrebujeme:

150 g hladkej múky

100 g mletých mandlí

100 g práškového cukru

125 g masla

1 žĺtok

kôra & šťava z 1 citróna

Postup:

fresshion

 

Múku zmiešame s mandľami, cukrom, pridáme mäkké maslo (je dobré vybrať ho z chladničky o niečo skôr, aby malo izbovú teplotu), žĺtok, citrónovú kôru aj šťavu a ručne (alebo pomocou šikovného robota) vypracujeme kompaktné cesto. Ak je príliš tekuté, pridáme múku, ak príliš sypké, pridáme maslo alebo trochu mlieka. Hotové cesto necháme aspoň polhodinu (no pokojne aj cez noc) odpočívať, potom ho vyvaľkáme, povykrajujeme keksíky, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov (v závislosti od hrúbky a veľkosti keksíkov) asi 5-10 minút pekne dozlata. Upečené koláčiky necháme vychladnúť a na záver ich môžeme ešte pocukrovať, alebo zlepiť džemom. Dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk,  foto a styling: Fresshion, vianočné dekoračné predmety: KiK

Chutil ti tento recept?

komentárov

x