Chrumkavé pečené zemiaky plnené syrom a bylinkami: Jednoduché jedlo, ktoré máte hotové za pár minút

Loading...
(0 / 5)

Jednoduché jedlo, ktoré máte hotové za pár minút, vyčarí úsmev na tvári nejedného kuchára. O to viac, ak sa usmievajú aj stolovníci, ktorí ho dostanú pod nos ako najväčšiu chuťovku. Presne taký je tento recept na pečené zemiaky plnené syrom a bylinkami. Budete sa zalizovať až za ušami.

Budete potrebovať:

zemiaky podľa chuti

olivový olej podľa chuti

tvrdý syr podľa chuti

mladá cibuľka podľa chuti

provensálske bylinky podľa chuti

cesnak podľa chuti

Postup prípravy:

Zemiaky umyte a osušte, potrite olivovým olejom a naukladajte na plech vyložený alobalom, prípadne papierom na pečenie. Pečte ich pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu a potom ich nechajte mierne vychladnúť.

Medzitým si nastrúhajte tvrdý syr na jemnom strúhadle, pridajte k nemu pretlačený cesnak, nadrobno nasekanú mladú cibuľku a provensálske bylinky.

Zemiaky prekrojte po šírke. Zrežte asi jednu tretinu zo zemiaku a lyžicou vydlabte vnútro. To potom preložte k nastrúhanému syru a bylinkám. Dobre premiešajte a do väčšej často vydlabaných zemiakov opatrne a kopcom natlačte plnku. Jemne ju prekryte menšou časťou zrezaného zemiaku a dajte do rúry zapiecť na ďalších 20 minút. Podávajte teplé preliate domácim dresingom alebo obyčajnou kyslou smotanou. Prajeme dobrú chuť!

(M)

Chutil ti tento recept?

komentárov

x