Chlebové placky bez droždia

Loading...
(3.3 / 5)

Počuli ste už o chlebových plackách, ktoré sa volajú Naan? Ide o indickú tradičnú pochúťku, ktorá sa podáva k hlavným jedlám, napríklad k šošovici na spôsob Dhal alebo k mäsu na rôzne spôsoby, najčastejšie s omáčkami. Je mäkký, nadýchaný a bez droždia. Pripravený ho máte za 10 minút.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Food on the Brain (@foodonthebrainblog) on

Na chlebové placky bez droždia budeme potrebovať:

  • 3 1/3 hrnčeka múky
  • 1 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
  • 2 PL vody

Extra suroviny

  • olivový olej
  • soľ
  • cesnak

Postup:

  • V miske si zmiešame múku s jogurtom a vypracujeme hutné cesto. Pridáme aj vodu, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Vypracované cesto necháme asi 10 minút oddychovať. Následne ho rozdelíme na 10 rovnakých kusov. Každý kúsok vyvaľkáme na placku.
  • Panvicu si zohrejeme, môžeme pridať trošku olivového oleja. Placku pečieme z oboch strán cca 2 minútky. Na záver môžeme trošku posoliť. Kto chce, do oleja môže pridať pretlačený cesnak. Dobrú chuť.

Lucia M.

Komentovať

Chutil ti tento recept?

komentárov

x