Počuli ste už o chlebových plackách, ktoré sa volajú Naan? Ide o indickú tradičnú pochúťku, ktorá sa podáva k hlavným jedlám, napríklad k šošovici na spôsob Dhal alebo k mäsu na rôzne spôsoby, najčastejšie s omáčkami. Je mäkký, nadýchaný a bez droždia. Pripravený ho máte za 10 minút.
Na chlebové placky bez droždia budeme potrebovať:
- 3 1/3 hrnčeka múky
- 1 1/2 hrnčeka gréckeho jogurtu
- 2 PL vody
Extra suroviny
Postup:
- V miske si zmiešame múku s jogurtom a vypracujeme hutné cesto. Pridáme aj vodu, aby sa nám s cestom lepšie pracovalo. Vypracované cesto necháme asi 10 minút oddychovať. Následne ho rozdelíme na 10 rovnakých kusov. Každý kúsok vyvaľkáme na placku.
- Panvicu si zohrejeme, môžeme pridať trošku olivového oleja. Placku pečieme z oboch strán cca 2 minútky. Na záver môžeme trošku posoliť. Kto chce, do oleja môže pridať pretlačený cesnak. Dobrú chuť.
Lucia M.