Cheesecake s pistáciami

Loading...
(5 / 5)

Cheesecake patrí medzi obľúbené dezerty, ktoré sú celkom jednoduché na prípravu a množstvo ľudí ho totálne zbožňuje. Môžete však vyskúšať aj rôzne obmeny, napríklad aj tento pistáciový. Inšpirovali sme sa receptom, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.

Na pistáciový cheesecake budeme potrebovať

  • 180 gramov maslových sušienok
  • 90 gramov masla

Na plnku

  • 400 gramov mascarpone
  • 3 celé vajíčka
  • 100 gramov bielej čokolády
  • 50 gramov cukru
  • 20 gramov zlatého klasu
  • 100 gramov kyslej smotany
  • 80 gramov pistácií

Na polevu

  • 100 gramov bielej čokolády
  • 35 gramov masla
  • 30 mililitrov smotany na šľahanie

Pistáciový cheesecake si pripravíme nasledovne

  • Sušienky si nasekáme. Maslo si dáme roztopiť a zmiešame so sušienkami. Potom zmes dáme na dno a boky formy a pritlačíme.
  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. Necháme vychladnúť.
  • Zmiešame si mascarpone a cukor s vajíčkami. Postupne miešame a pridávame škrob, kyslú smotanu a vlažnú čokoládu. Až nakoniec pridáme pistácie.
  • Krém vylejeme na sušienky a pečieme v rúre na 160 stupňov asi 30 minút.
  • Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
  • Potom cheesecake môžeme vybrať z danej formy. Medzitým si zmiešame čokoládu, smotanu a šľahanie a maslo vo vodnom kúpeli.
  • Vylejeme na koláč a môžeme ešte posypať posekanými pistáciami.

Chutil ti tento recept?

komentárov

x