Cheesecake patrí medzi obľúbené dezerty, ktoré sú celkom jednoduché na prípravu a množstvo ľudí ho totálne zbožňuje. Môžete však vyskúšať aj rôzne obmeny, napríklad aj tento pistáciový. Inšpirovali sme sa receptom, ktorý sme našli na sociálnych sieťach.
Na pistáciový cheesecake budeme potrebovať
- 180 gramov maslových sušienok
- 90 gramov masla
Na plnku
- 400 gramov mascarpone
- 3 celé vajíčka
- 100 gramov bielej čokolády
- 50 gramov cukru
- 20 gramov zlatého klasu
- 100 gramov kyslej smotany
- 80 gramov pistácií
Na polevu
- 100 gramov bielej čokolády
- 35 gramov masla
- 30 mililitrov smotany na šľahanie
Pistáciový cheesecake si pripravíme nasledovne
- Sušienky si nasekáme. Maslo si dáme roztopiť a zmiešame so sušienkami. Potom zmes dáme na dno a boky formy a pritlačíme.
- Vo vodnom kúpeli si rozpustíme bielu čokoládu. Necháme vychladnúť.
- Zmiešame si mascarpone a cukor s vajíčkami. Postupne miešame a pridávame škrob, kyslú smotanu a vlažnú čokoládu. Až nakoniec pridáme pistácie.
- Krém vylejeme na sušienky a pečieme v rúre na 160 stupňov asi 30 minút.
- Necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky.
- Potom cheesecake môžeme vybrať z danej formy. Medzitým si zmiešame čokoládu, smotanu a šľahanie a maslo vo vodnom kúpeli.
- Vylejeme na koláč a môžeme ešte posypať posekanými pistáciami.