Cheesecake rezy Krakov

Loading...
(5 / 5)

Môžete milovať tvarohové koláče, môžete milovať aj všetky možné druhy cheesecakeov, no tento jeden špeciálny si absolútne zamilujete. Je iný, zvláštny a absolútne výnimočný. Neuveriteľne nadýchaný a jemný. A dokonca má aj inú formu. Pečie sa v malom plechu a nie v tortovej forme. Raz ho vyskúšate a iný cheesecake už robiť nebudete.

Budeme potrebovať:

1 kg jemného tvarohu

1 vajce

8 bielkov

8 žĺtkov

230 g masla

380 g práškového cukru

2 balíčky vanilkového cukru

3 ČL škrobu

100 g hrozienok

250 g polohrubej múky

štipka soli

Postup prípravy:

130 g zmäknutého masla vymiešame s približne 130 g práškového cukru. Pridáme jedno celé vajce a balíček vanilkového cukru a všetko premiešame. Nakoniec pridáme múku a vymiesime cesto. Hotové cesto uložíme do misky, zakryjeme a dáme do chladničky odpočívať na jednu hodinu.

Po uplynutí jednej hodiny oddelíme polovicu cesta, ktoré rukami vystelieme na plech pokrytý papierom na pečenie a dobre ho popicháme vidličkou. Opäť odložíme do chladničky.

Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Zmiešame jemný tvaroh, pridáme zvyšné zmäknuté maslo a zvyšný práškový cukor. Miešame na nízkych otáčkach ručným mixérom a po jednom pridávame žĺtky. Keď máme všetky žĺtky v tvarohovej zmesi zvýšime otáčky a vymiešame peknú tvarohovú zmes.

V inej miske si rozšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme ešte trochu práškového cukru a šľaháme do hustej peny. Potom už len lyžicou primiešame hrozienka a prisypeme škrob.

Do tvarohovej zmesi pomaličky primiešame bielkovú zmes a všetko ešte raz dobre zmiešame, tentokrát už len varechou.

Z chladničky si vytiahneme plech aj zvyšné cesto. Tvarohovú zmes vylejeme na cesto popichané vidličkou a zo zvyšného cesta vyvaľkáme alebo vyformujeme pásiky, ktorými pokryjeme vrch koláča. Môžeme ho pokryť ako mrežovník, alebo to tvaru kociek.

Pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 50-60 minút. Chceesecake je hotový vtedy, ak je zlatisté nielen cesto, ale aj tvaroh na vrchu. Či je cheesecake správne upečený zistíme tak, že ak s plechom trochu potrasieme, tvaroh sa trasie ako huspenina. Po upečení rúru vypneme a necháme koláče pri pootvorených dvierkach ešte asi 15-20 minút. Prajeme dobrú chuť!

(Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

x