Potrebujete na rýchlo upiecť dezert pre hostí, alebo na návštevu, či len sladké a chutné potešenie pre rodinu? Tento cheesecake je pre vás ideálne riešenie. Príprava je veľmi jednoduchá a výsledok vynikajúci.
250 g krémového syra (ricotaa, philadelphia)
1 plechovku kondenzovaného mlieka
5 veľkých vajec, rozdelené bielka od žĺtkov
práškový cukor
Rúru si predhrejeme na 170°C
Pripravíme si väčšiu misku, v ktorej najskôr rozmixujeme syr do hladka (cca 1 min), potom k nemu pridáme sladené kondenzované mlieko a miešame cca 1 min, na koniec pridáme žĺtky a miešame kým sa nám zmes úplne nespojí (cca 2 min.).
V ďalšej miske si vyšľaháme bielka (5-6 min.), na tuhý sneh. Následne ho pomaly a dôkladne zmiešame s už pripravenou zmesou.
Pripravíme si plech s vyššími okrajmi, alobal a formu na pečenie. Spodok formy obalíme alobalom a nalejeme do nej pripravenú zmes. Do plechu nalejeme vodu a následne doňho vložíme formu. Dáme piecť na 50 minút.
Cheesecake necháme po vybratí z rúry vychladnúť cca 1 hodinu. Potom ho posypeme práškovým cukrom podľa chuti a môžeme podávať.
zdroj: babskeveci.sk, (Katka), delish.com