Ochutnali ste už niekedy tradičnú chalvu? Tento chutný dezert je typický v Rusku, Bulharsku, Poľsku, ale pôvodom pochádza až z Indie. Určite vás potešíme tým, keď vám povieme, že si ho môžete jednoducho pripraviť aj doma.
Na chalvu potrebujeme
- hrnček očistených slnečnicových semiačok
- 20 gramov nasekaných orechov (najlepšie vlašských)
- pol hrnčeka medu
- 90 gramov horkej čokolády
Chalvu si pripravíme nasledovne
- Slnečnicové semiačka si orestujeme na suchej panvici, necháme ich vychladnúť. Potom ich rozmixujeme na kašu a zmiešame spolu s medom.
- Danú formu si obložíme fóliou a danou masou ju vystelieme. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme oriešky a vylejeme na masu.
- Potom dáme do chladničky, kde necháme stuhnúť minimálne na hodinu, najlepšie však viac.